Blogg for 71º nord-klubben

Blogg for 71º nord-klubben

Bloggens hensikt

Oppsummere erfaringer og artige episoder etter turene våre.

Planlegge nye vandreruter.

Dele bilder og oppskrifter med hverandre.

Marinerte kjøttspyd med gresk salat

OppskrifterPosted by Rakel Aug 29, 2013 21:49

Ingredienser

1.5 ts engelsk sennepspulver

1.5 ts paprikapulver

1 ts salt og nykvernet pepper

3 ss olivenolje

500 g entrecôte

Gresk salat med vannmelon

150 g salatblanding

400 g tomat

4 skiver vannmelon

0.5 stk rødløk

20 stk svarte oliven

100 g fetaost

1 fedd hvitløk

3 ss olivenolje, extra virgin

1 ss balsamicoeddik

0.5 ts salt og nykvernet pepper

Fremgangsmåte

Ha alt krydderet og oljen til kjøttspydene i en brødpose, gjerne av den typen med zip-lås, og bland det sammen.

Legg kjøttstykket foran deg og klapp det til slik at du får forhåldsvis rette kanter før du skjærer det i ca. 3 cm brede skiver. Hvor mange du får, avhenger av hvordan kjøttstykket ditt ser ut.

Legg kjøttet i marinaden og gni marinaden inn i kjøttet. La kjøttet marineres på kjøkkenbenken i 30 minutter eller i kjøleskapet over natta. Da kan du vente med saltet frem til grilltidspunktet.

Ta kjøttet ut av marinaden og træ strimlene på grillspyd.

Grill spydene på sterk varme i ca. 3 minutter på hver side.

For salaten vasker og tørker du føst salaten og fordeler den utover et stort serveringsfat. Skjær opp tomatene og vannmelonen i mindre biter og rødløken i tynne ringer og fordel over salaten.

Riv hvitløkfeddet på den fineste siden av rivjernet og bland det sammen med olje, balsamico, salt og pepper. Hell dressingen over salaten like før servering.


Oppskrift og bilde er lånt fra klikk.no

  • Comments(0)//blogg.syttiengradernordklubben.no/#post4